אגוטי

Heading
שם מדעי
Dasyprocta leporina aguti
מחלקה
יונקים
מיקום נוסף בגן
No items found.
משפחה
אגוטיים
מבנה חברתי
משפחה
זמן פעילות
פעיל יום
לעיתים פעילים גם בלילה.
מזון
צמחוני
האגוטי ניזון מפירות ואגוזים.
סכנות

הרס בתי גידול

תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
This is some text inside of a div block.
איזור מחיה ותפוצה
מרכז ודרום אמריקה
אזור המחייה של האגוטי ביערות מרכז ודרום אמריקה.
מצב שימור
LC
חסר מידע
DD
לא בסיכון
LC
בסיכון נמוך
NT
עתידו בסכנה
VU
בסכנת הכחדה
EN
בסכנת הכחדה חמורה
CR
נכחד מהטבע
EW
נכחד
EX
תמונת מצב
LC
בעולם
This is some text inside of a div block.
בארץ
בתנך
משקל
3
-
6
קילו
תוחלת חיים בטבע
20
שנים
מעניין לדעת
  • אם תסתכלו היטב בביתן החיות הקטנות אשר בגן החיות, תוכלו לראות בוודאי את האגוטי. האם אתם יכולים לנחש מי קרובי משפחתו? אם חשבתם שזהו השרקן, נחשתם נכון! האגוטי דומה לשרקן עם רגליים ארוכות. אכן שניהם שייכים לסדרת המכרסמים. גופו של האגוטי מותאם מאוד לחיים בצמחיה טרופית סבוכה, כשחלק גופו הקדמי צר, וחלקו האחורי רחב ושרירי.
  • הצאצאים נולדים בתקופה בה יש שפע של פירות. הם נולדים מפותחים, עם פרווה, אוזניים ועיניים מפותחות ויכולים ללכת מיד לאחר ההמלטה. לאגוטי טורפים רבים (במיוחד בגיל צעיר), ולכן הם מנהלים את חייהם בסתר. האם חופרת לגורים מחילות על מנת שיוכלו להסתתר בהם, וממשיכה לחפור להם מחילות גדולות יותר עם התבגרותם. עם הזמן, הצעירים לומדים לחפור מחילות לעצמם. האגוטי מגיע לבגרות מינית בגיל חצי שנה. באותה תקופה, ההורים מתחילים לדחות את הגורים מן התא המשפחתי, והם עוזבים על מנת לחפש בני זוג, ולנהל חיים עצמאיים.
  • המזון החביב על האגוטי הוא פירות, והם מבלים זמן רב בחיפוש אחריהם, ומסוגלים לזהות עצי פרי בעזרת חוש השמיעה. הם שומעים את קול הפרי הנופל מרחוק. האגוטי נעזרים בכפות רגליהם הקדמיות כדי לפתוח את הפרי, ולסלק את הקליפה ואז הם מכרסמים אותם. פרי אחד שהאגוטי מאוד אוהבים הוא אגוז ברזיל בעל הקליפה הקשה במיוחד. למרות זאת הם מצליחים לפצח את הקליפה בעזרת שיניהם החדות. את האגוזים שהם אינם יכולים לאכול, הם מטמינים בקרקע. בעזרת חוש כוון מפותח, הם מוצאים את האגוזים המוטמנים מחדש, אך לא מן הנמנע שחלקם "מתפספסים". עם קצת מזל, אותו אגוז נשכח אשר חולץ מן הקליפה הקשה יצמח להיות עץ ענק (כ- 60 מטר בגובהו !) ויחיה כ- 500 שנה. ההפצה של עצי האגוז נרחבת, אף שאין אפשרות לתרבת עץ זה או לגדלו בחוות. לכן ההפצה בעזרת האגוטי היא כה חשובה. בזכות האגוטי אנו יכולים לקנות את אגוזי הברזיל הטעימים.

צילום: שי בן עמי