פקארי הצווארון

Heading
שם מדעי
Pecari tajacu
מחלקה
יונקים
מבנה חברתי
קבוצה
הפקארי חי במבנה חברתי של קבוצות המונות 5-15 פרטים בממוצע וכוללות זכר שליט, מספר נקבות בוגרות וזכרים נחותים. לעיתים נצפות גם קבוצות גדולות הרבה יותר של עשרות פרטים.
זמן פעילות
פעיל יום
מזון
אוכל כל
הפקארי ניזון בעיקר ממזון צמחי מגוון כמו פקעות, שורשים, פירות, פטריות ואגוזים, אך גם מעט מזון מן החי, כגון ביצים, חיות קטנות ונבלות.
סכנות
תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
איזור מחיה ותפוצה
אמריקה הצפונית והדרומית
בית גידול ואזור מוצא של הפקארי מגוון מאוד: מיערות טרופיים ועד ערבות מדבריות גם בסמיכות ליישובי אדם, מצפון ארגנטינה ועד דרום-מערב ארצות-הברית.
תמונת מצב
לא הוגדר NE
בעולם
אינו ישראלי
בארץ
בתנך
משקל
15
-
25
קילו
תוחלת חיים בטבע
24
שנים
מעניין לדעת
  • הפקארי איננו חזיר! למרות הדמיון החיצוני הפקארים משתייכים למשפחה נפרדת (פקאריים) ונבדלים מהחזירים במבנה כפות הרגליים, במספר אצבעות הרגליים, במבנה מערכת העיכול, בקיומה של בלוטת ריח ובמשנן (מספר וסוג השיניים).

צילום: שי בן עמי