לוטרה מצויה

Heading
שם מדעי
Lutra lutra
מחלקה
יונקים
מיקום נוסף בגן
No items found.
מבנה חברתי
יחידאי
זמן פעילות
פעיל לילה
מזון
טורף
צד חיות קטנות – בעיקר שוכני מים כמו דגים, סרטנים, ודו-חיים, אך גם ציפורים, ביצים, מכרסמים, חרקים, ומעט מזון צמחי.
סכנות

הרס בתי גידול בעיקר על ידי ייבוש וזיהום נחלים ומקווי מים מתוקים.

תוכנית שימור בגן:
כחלק מתוכנית הרבייה של גן החיות, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע, הובאו זכר מרוסיה ונקבה שנתפסה בטבע. הזוג נמצא בתצוגת הלוטרה המצויה.
שעת האכלה/העשרה
This is some text inside of a div block.
איזור מחיה ותפוצה
אסיה ואירופה
אזור התפוצה של הלוטרה המצויה מגוון אך הוא תמיד בסמיכות למקווי מים מתוקים, טבעיים ומלאכותיים.
מצב שימור
NT
חסר מידע
DD
לא בסיכון
LC
בסיכון נמוך
NT
עתידו בסכנה
VU
בסכנת הכחדה
EN
בסכנת הכחדה חמורה
CR
נכחד מהטבע
EW
נכחד
EX
תמונת מצב
NT
בעולם
This is some text inside of a div block.
בארץ
בתנך
משקל
5
-
12
קילו
תוחלת חיים בטבע
20
שנים
מעניין לדעת
  • הלוטרה המצויה הידועה גם כלוטרה אירו-אסיאתית היא מין של יונק החי בסמיכות לנחלים ומקווי מים מתוקים. האוכלוסייה בארץ הצטמצמה דרמטית החל משנות ה-60 בשל ציד בלתי חוקי, זיהום, ייבוש והרס בתי גידול כמו נחלים, ביצות ומקווי מים מתוקים. לאחרונה הלוטרה הישראלית סווגה כנמצאת בסכנה הכחדה חמורה.
  • כמה עשרות בודדות בלבד של לוטרות נותרו עדיין בטבע בצפון הארץ. וגן החיות התנ"כי בירושלים, לצאת בתכנית לאומית חדשה לשימור, ריבוי והשבה לטבע של הלוטרה בארץ ישראל.
  • באופן חריג ודרמטי, נלכדו הפרטים שבגרעין הרבייה בטבע, והועברו למתקן ייחודי שנבנה בגן החיות באמצעות תרומות שגייסו ידידי גן החיות. צאצאי הלוטרות שייוולדו בגן החיות, מיועדים לשחרור מבוקר לטבע באזורים שמהם נעלמו הלוטרות ויש סיכוי לשמור על בית הגידול שלהם בעתיד.
  • הלוטרה היא בעל חיים יחידאי היוצר קשר זוגי רק לצרכי רבייה. לאחר הריון שנמשך כחודשיים, ממליטה הנקבה בין 1 – 4 גורים המטופלים על ידי האם עד גיל שנה בערך. בתקופה זו נסמכים הגורים על האם באספקת מזון, לימוד דרכי הצייד והגנה מטורפים. על מנת לאפשר ללוטרות תנאים מיטביים לרבייה, הקים גן החיות התנ "כי, בסיוע אגודת ידידי גן החיות, מערך של חצרות, שרק אחת מהן נצפית על ידי הקהל. מערך זה כולל 4 חצרות המאפשרות להחזיק כל לוטרה בחצר נפרדת משלה, וחצר גדולה ומבודדת המאפשרת להחזיק את הגורים, טרם שחרורם לטבע, ללא חשיפה שלהם לבני אדם. התנאי להצלחת הפרויקט הוא יצירת תנאים המאפשרים שחרור לוטרות, החוששות באופן טבעי מאדם ומרכב. הלוטרות הם בעלי חיים ביישניים ופעילי לילה בעיקרם ולכן הצפייה בהם קשה ודורשת שילוב של מזל וסבלנות. כדי לאפשר את הצלחתו של הפרויקט להשבת הלוטרות לנופי הארץ אנו מבקשים את עזרתכם בשמירה על השקט סביב חצר הלוטרות ובהקפדה על שהייה בתחום המותר לקהל .
  • בית הגידול ואזור התפוצה של הלוטרה המצויה מגוון אך הוא תמיד בסמיכות למקווי מים מתוקים, טבעיים ומלאכותיים. אזור התפוצה של הלוטרה כולל את מרבית אירופה ואסיה פרט לאזורים ארקטיים ומדבריים. בישראל ניתן למצוא את הלוטרות בנחלים ומקווי מים מתוקים באזור הגליל, הגולן ועמק הירדן. בעבר ניתן היה למצוא לוטרות בנחלים במרכז הארץ ובמישור החוף אך אוכלוסיות אלה נכחדו.

צליום: שי בן עמי