ג'ירף דרום אפריקני

Heading
שם מדעי
Giraffa camelopardalis giraffa
מחלקה
יונקים
מיקום נוסף בגן
No items found.
מבנה חברתי
עדר
זמן פעילות
פעיל יום
מזון
צמחוני
בעיקר מעלים וענפים של עצים, אליהם הם מגיעים באמצעות צווארם הארוך. 
סכנות

ציד

תוכנית שימור בגן:
תת-מין זה נכלל בתוכנית הרבייה של ארגון גני החיות האירופיים ואנו גאים על תרומתנו למאמץ להרבות מין זה שהתבטא בהולדתם של עגלים (גורים) רבים מאז הגיעו הג'ירפים אלינו. עדר הג'ירפות המקורי הגיע משמורת טבע בדרום אפריקה ומנתה חמישה פרטים – שני זכרים ושלוש נקבות. לשמחתנו הרבה צאצאים רבים נולדו וגדלו בגן החיות ונשלחו לגני חיות אחרים בארץ ואף בעולם.
שעת האכלה/העשרה
This is some text inside of a div block.
איזור מחיה ותפוצה
אפריקה
מצב שימור
NT
חסר מידע
DD
לא בסיכון
LC
בסיכון נמוך
NT
עתידו בסכנה
VU
בסכנת הכחדה
EN
בסכנת הכחדה חמורה
CR
נכחד מהטבע
EW
נכחד
EX
תמונת מצב
NT
בעולם
This is some text inside of a div block.
בארץ
בתנך
משקל
830
-
1200
קילו
תוחלת חיים בטבע
25
שנים
מעניין לדעת
  • צווארם הארוך מאפשר להם להימנע מתחרות על מזון עם בעלי חיים אחרים, שכן רק מעטים יכולים להגיע אל אותם ענפים שאליהם מגיעים הג'ירפים. אבל, כדי להיות בטוחים שאין להם תחרות, הג'ירפים גם התמחו באכילה של הענפים הקוצניים של עצי השיטה הנפוצים בסוואנה האפריקנית. לשונם הארוכה (עד 50 ס"מ) והשרירית והכמויות הגדולות של הריר הסמיך שהם מייצרים מסייעים להם להגן על פיהם בעת לעיסת הענפים הקוצניים. אבל, למרות היעדר התחרות על המזון, הג'ירפים עדיין צריכים לעבור מרחקים גדולים בכדי למצוא מספיק מזון. הג'ירפים הבוגרים זקוקים לעשרות ק"ג של מזון כיוון שמשקלו של גירף בוגר עשוי להתקרב לשני טונות ומשקלה של הג'ירפה הנקבה עולה גם הוא על טון אחד. את סיוריהם אחר מזון עורכים הג'ירפים בקבוצות אשר הרכבן משתנה לעיתים קרובות.
  • כדי לזכות באפשרות להצטרף לקבוצת נקבות על הזכרים להילחם זה בזה ולגבור על יריביהם. הקרבות נערכים על ידי שילוב הצווארים הארוכים ודחיפות הדדיות ואף מכות צוואר או מכות עם הראש החמוש בקרניים. כן לג'ירפים יש קרניים, בדומה לקרוביהם הפריים והאיילים. קרניהם של הג'ירפים הן למעשה שלוחות עצם של הגולגולת המכוסות בעור ובקצותיהן ציצית שיער ומספרן של הקרניים נע בין שתיים לחמש. לצורך הגנה עצמית משתמשים הג'ירפים דווקא בבעיטות. למרות גודלם של הג'ירפים הם מותקפים לעיתים על ידי אריות, אם כי האריות לוקחים סיכון גדול שכן בעיטה מכוונת היטב יכולה להרוג אותם. כדי להגדיל את סיכוייהם ללכוד ג'ירפים מנסים האריות לתקוף אותם ברגע התורפה שלהם – כאשר הם שותים. הג'ירפות תלויות במים אך הגישה למים קשה עליהם בשל המבנה הייחודי של הרגליים קדמיות הארוכות מהאחוריות. כדי להגיע אל המים על הג'ירפים לפשק את רגליהם הקדמיות, ואתם יכולים לתאר לכם איזה פישוק רחב זה יהיה, ולהרכין את ראשיהם. במצב זה קשה להם לבעוט או אפילו לפתוח במנוסה. מסיבה זו, כאשר ניגשים הג'ירפים לשתות הם עושים זאת לעיתים קרובות בתורות כאשר חלק מהפרטים שותים וחלק משגיחים מסביב וכיוון שחוש הראייה הינו המפותח בחושי הג'ירפים וראשם עשוי להגיע לגובה של בין חמישה לשישה מטרים, הם מסוגלים להבחין בטורפים גם ממרחק רב. נקודת תורפה נוספת של הג'ירפים היא בעת השינה ולכן – הם כמעט ולא ישנים. ג'ירפים ישנים לכל היותר חצי שעה ביום וגם שינה זו מחולקת למספר פרקי זמן קצרים של שינה עמוקה.
  • אם הם אינם נטרפים הג'ירפים יכולים להגיע לגיל של כ-25 שנים. הם נולדים בגובה של 180 ס"מ ובמשקל של כ-100 ק"ג לאחר הריון של 15 חודשים. הנקבות יגיעו לבגרות מינית בגיל ארבע אך הזכרים יזכו כנראה להזדווג לראשונה רק בגיל מבוגר הרבה יותר שכן הזכרים המבוגרים והגדולים יותר מנצחים אותם בשלב זה.
  • למרות שיש רק מין אחד של גירף, אנו מכירים בין שישה לתשעה תתי-מין הנבדלים זה מזה בעיקר בדגם הכתמים ובצבעם (יש חוקרים הסוברים כי תתי המינים הם למעשה מינים נפרדים). אצלנו בגן החיות נמצא הג'ירף הדרום-אפריקני. ).