עיט זהוב

Heading
שם מדעי
Aquila chrysaetos
מחלקה
עופות
מבנה חברתי
יחידאי
או בזוגות
זמן פעילות
פעיל יום
מזון
טורף
מזונו העיקרי יונקים קטנים, עופות גדולים וצבים.
סכנות

הרעלות, הפרעות מצד האדם, ירידה בזמינות המזון, חמיסת קינים וסחר בלתי-חוקי

תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
איזור מחיה ותפוצה
אסיה אפריקה אירופה ואמריקה
שטחים פתוחים ופתוחים למחצה בדרך כלל באזורים הרריים או מצוקים בחצי הכדור הצפוני. בישראל מקננים כיום מספר זוגות באזור השומרון ומדבר יהודה. 
תמונת מצב
לא בסיכון LC
בעולם
בסכנת הכחדה חמורה CR
בארץ
בתנך
"נָתִיב לֹא יְדָעוֹ עָיִט"
משקל
3
-
6
קילו
תוחלת חיים בטבע
48
שנים
מעניין לדעת
  • מכיוון שהעיט הזהוב הוא הדורס החזק ביותר באזור תפוצתו, הוא הפך לסמלן של מדינות ושושלות מלוכה רבות.
  • לעיט שיטות ציד שונות הכוללות דריסה מהירה של הטרף בעזרת ציפורני רגליו הארוכות (5-6 ס"מ) ומקורו החד.
  • לעיתים נקרא גם עיט הסלעים