תרנגול בר

Heading
שם מדעי
Gallus gallus 
מחלקה
עופות
מבנה חברתי
זוגות
זמן פעילות
פעיל יום
מזון
אוכל כל
אוכל גרגרים ופירות אך גם פרוקי רגליים קטנים (זחלים, תולעים, חרקים).
סכנות

הרס בתי גידול, ציד, רבייה עם תרנגול הבית.

תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
10:00
איזור מחיה ותפוצה
אסיה
ביערות מזרח אסיה. ניתן למצאם במדינות הודו, פקיסטן, סין ואינדונזיה.
תמונת מצב
LC
חסר מידע
DD
לא בסיכון
LC
בסיכון נמוך
NT
עתידו בסכנה
VU
בסכנת הכחדה
EN
בסכנת הכחדה חמורה
CR
נכחד מהטבע
EW
נכחד
EX
תמונת מצב
LC
בעולם
DD
בארץ
בתנך
משקל
2
-
3
קילו
תוחלת חיים בטבע
30
שנים
מעניין לדעת



  • כיום נחשב מין זה למאוים בעיקר בעקבות המגע בין תרנגולות הבר עם תרנגולות בית באזורים בהם יש קרבה פיזית בין המינים – כגון קצוות היערות ליד אזורים מיושבים. רביה בין המינים יוצרת זרימה של גנים של תרנגולות הבית המשנה את המאגר הגנטי של תרנגולות הבר. את תרנגולות הבר תוכלו לראות משוטטים באופן חופשי בצפריה הטרופית וגם בסביבת פינת החי. 


כיוון שהפופולאריות של התרנגול גדלה רק בשלב מאוחר, עם ביותו הוא אינו מוזכר במקרא, פרט לאזכור אחד בו השם שֶּׂכְוִי (איוב, ל"ח, ל"ו) כפי הנראה מתייחס לתרנגול. את התרנגולות והתרנגולים תוכלו לראות בצפריה הטרופית ובפינת החי שבגן החיות לילדים – ואל דאגה, להם הזכות להתרוצץ חופשי!