פנדה אדומה

Heading
שם מדעי
Ailurus fulgens
מחלקה
יונקים
מבנה חברתי
יחידאי
זמן פעילות
פעיל לילה
פעילות בלילה ובשעות הקרירות של היום ונמנעות מפעילות בשעות וימים חמים.
מזון
אוכל כל
סכנות
תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
איזור מחיה ותפוצה
אסיה
הפנדות האדומות חיות בהרי ההימלאיה בגובה של 2,200 עד 4,800 מטרים! בבורמה, נפאל, הודו, וסין.
תמונת מצב
עתידו בסכנה VU
בעולם
אינו ישראלי
בארץ
בתנך
משקל
4
-
6
קילו
תוחלת חיים בטבע
15
שנים
מעניין לדעת
  • הפנדה האדומה הינו בעל חיים השייך לסדרת הטורפים וכיום משויך למשפחה עצמאית, קרובה לדביבונים, אם כי בעבר הוא היה משויך למשפחת הדובים.
  • עיקר פעילותן של הפנדות היא על עצים והם מצמצמים למינימום ההכרחי את התנועה על הקרקע. ההזדווגות מתרחשת בעיקר בתחילת החורף והממלטות מתרחשות באביב ובקיץ. ההריון נמשך כ- 134 יום וההמלטה של 1-4 גורים מתרחשת בקן שנבנה בעץ חלול או בגומחה בסלע. הצאצאים נשארים עם האם עד ההמלטה הבאה בדרך כלל והאב אינו נוטל חלק במשימת גידול הצאצאים. תוחלת החיים של הפנדה האדומה היא כ 8-10 שנים והן עשויות אף להגיע לגיל 14.
  • הפנדות האדומות מתנקות בצורה סדירה כדרך החתולים על ידי ליקוק כל חלקי גופם ורחיצת הפנים באמצעות כפות ידיהם. הטורף הטבעי העיקרי של הפנדה האדומה הוא נמר השלג .
  • תצוגת הפנדה האדומה - מתנת אגודת הידידים של גן החיות התנ"כי בירושלים (2005).

צילום: ארז שיינר