קזואר דרומי

Heading
שם מדעי
Casuarius casuarius
מחלקה
עופות
מבנה חברתי
יחידאי
זמן פעילות
פעיל יום
מזון
אוכל כל
אוכל כל אבל בעיקר פירות, פרוקי רגליים וחולייתנים קטנים
סכנות

ציד, הרס בתי גידול

תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
איזור מחיה ותפוצה
צפון אוסטרליה, אינדונזיה וגינאה החדשה
תמונת מצב
עתידו בסכנה VU
בעולם
אינו ישראלי
בארץ
בתנך
אינו מוזכר בתנ"ך
משקל
29
-
70
קילו
תוחלת חיים בטבע
40
שנים
מעניין לדעת
  • הקזואר הוא העוף הגדול ביותר באסיה. הוא קרוב משפחה של האמו האוסטרלי, היען האפריקאית, והננדו (ריה) הדרום אמריקאי. מאופיין ב"קסדה". תפקידה של הקסדה אינו ברור וישנן סברות שונות בנוגע אליה : חלק מהחוקרים טוענים כי משמשת להגנה ולפילוס דרך ביער ואילו אחרים טוענים שהקרן משמשת לעיבוי הקולות העמוקים שמפיק הקזואר, ישנם חוקרים שטוענים שזהו סמל תוך מיני לחוזקו של הפרט (אצל הנקבות למשל הקסדה גדולה יותר).
  • לקזואר גדילים גדולים בצבע אדום הגדלים על צווארו. הנקבה מטילה 3-5 ביצים ירוקות כהות, בד"כ 2-3 פעמים בשנה. הזכר דוגר לבדו על הביצים (49-61 יום) ומטפל באפרוחים.
  • הקזוארים מסוכנים מאוד, רגליהם מצוידות בציפורניים ארוכות וחדות מאוד המשמשות את הקזואר להגן על עצמו מפני טורפים. בעת סכנה מסתער הקזואר כשרגלו מושטת קדימה ומכוונת למרכז המסה. לכן הטיפול נעשה בגן מרחוק והמטפלים אינם נכנסים פנימה לתצוגה ביחד עם הקזואר.
  • בגן החיות חי במשך שנים "קזי" הקזואר, המוכר לרבים מהסרט "תיבת נוח חוזרת" כמי שאומר "יראו את זה בטלוויזיה?". קזי חי במשך שנים רבות באגם המים הקטן והובא עוד מגן החיות הישן. כיום חיה בגן נקבה בשם "יובבה" שהובאה מה"גן גורו".
  • הנקבות גדולות יותר מהזכרים ומשקלן 40-70 ק"ג ואילו הזכרים שוקלים 29-35 ק"ג. הקרן של ראשם גודלה 13-17 ס"מ. צבע הנוצות שחור מלבד גדיל צבעוני באזור החזה שצבעו אדום. הראש והצוואר כחולים.

צילום: זוהר שמש