ד"ר אביטל פז, וטרינרית ואחראית על התזונה בגן החיות, מסבירה איך מכינים תפריט ליותר מ-200 מיני לקוחות שונים!
כדי להבין מה בעלי-החיים אוכלים צריך להבין אותם טוב, מאיפה הם מגיעים, מאיזה סביבה, האם הם מטפסים על עצים, מתחפרים באדמה או שהם אוכלים ישירות מתוך המים כמו הפלמינגו. אחר כך בודקים בספרות המקצועית ומתחילים לבנות תפריט. אבל זוהי רק ההתחלה כי לבעלי חיים שונים יש צרכים שונים, וגם במשך חייהם הצורך משתנה. למשל בעל-חיים מבוגר עשוי להזדקק לתוספי תזונה כדי להתחזק. או במקרה שתראו בסרטון, התפריט של הדובות מאוד מושפע מעונות השנה, ולא רק בגלל שבחורף הן במנוחת חורף בבית.
יש מצבי חירום, כמו הגוזל של הפינגווין שננטש על ידי הוריו ובאופן מידי הינו צריכים להכין לו אוכל וגם לתת לו אותו בצורה דומה לזו שההורים הפינגווינים מאכילים. הכנו לו רסק דגים מיוחד עם תוספים והמטפלים האכילו אותו עם מזרק. היום הוא כבר אוכל דגים שלמים כמו גדול, ונמצא עם שאר הקבוצה בתצוגה.
הבסיס של הבריאות של בעלי החיים היא במזון שהם אוכלים. אם יש חוסר או מזון לא מתאים, זה משפיע באופן ישיר על הבריאות. חלק חשוב מהעבודה של צוות הוטרינריה הוא למנוע מחלות עוד לפני שהן מתפתחות. אוכל טוב ומתאים זה חלק גדול מזה. לכן היום ד"ר פז עובדת על ספר תזונה שיוכל לשמש מטפלים בבעלי-חיים בגני חיות ופינות חי.
אבל כשאתם מבקרים בגן החיות שימו לב, אל תנסו להאכיל את בעלי החיים! התפריט שלהם מותאם ומדוייק, וכל תוספת יכולה במקרה הטוב לעשות להם כאב בטן ובמקרה הגרוע לפגוע בהם בצורה קטלנית.
מה התפריט של הדובות בקיץ ואיפה תולים את הענפים של הג'ירפות? הכול בסרטון!
צילום: יערה (FOREST) תמרי