פנק

Heading
שם מדעי
Vulpes zerda
מחלקה
יונקים
מבנה חברתי
להקה
קבוצה של עד 10 פרטים, לרוב מורכבת מזוג מתרבה, גורים ואחים בוגרים של הגורים. למרות זאת, הם מעדיפים לצוד לבד.
זמן פעילות
פעיל לילה
מזון
אוכל כל
מכרסמים קטנים, לטאות, ציפורים, ביצים וחרקים. בנוסף אוכלים גם פירות, עלים ושורשים.
סכנות

ציד והרס בתי גידול

תוכנית שימור בגן:
שעת האכלה/העשרה
איזור מחיה ותפוצה
אפריקה
במדבר הסהרה
תמונת מצב
This is some text inside of a div block.
לא בסיכון LC
לא הוגדר NE
לא הוגדר
חסר מידע DD
חסר מידע
לא בסיכון LC
לא בסיכון
בסיכון נמוך NT
בסיכון נמוך
עתידו בסכנה VU
עתידו בסכנה
בסכנת הכחדה EN
בסכנת הכחדה
בסכנת הכחדה חמורה CR
בסכנת הכחדה חמורה
נכחד מהטבע EW
נכחד מהטבע
נכחד EX
נכחד
תמונת מצב
לא בסיכון LC
בעולם
אינו ישראלי
בארץ
בתנך
משקל
1
-
2
קילו
תוחלת חיים בטבע
10
שנים
מעניין לדעת
  • הפנק אינו צריך לשתות מים מכיוון שהוא מקבל את כל הנוזלים שהוא צריך ממזונו. הפנק הוא החבר הקטן ביותר במשפחת הכלביים, קטן יותר מחתול הבית הממוצע. אוזניהם הגדולות עוזרות להם להתקרר וגם לאתר טרף מתחת לחול. כפות רגליו מכוסות בפרווה עבה בכדי להגן עליהן מרצפת המדבר החמה. האחים הבוגרים בלהקה לוקחים חלק בגידול הגורים.

צילום: הדר כהן