צפריית הלורים

בית הגידול ואזור המוצא של הלורים הוא ביערות וחורשים באינדונזיה ובפיליפינים, בגיניאה החדשה ואוסטרליה ובאיי האוקיינוס השקט. בטבע הלורים אוכלים בעיקר צוף ואבקת פרחים. בשבי הם דורשים תזונה מיוחדת הכוללת תחליפי צוף וכן פירות וירקות מסוימים. הלורים חיים לרוב בזוגות, אך להקות גדולות יכולות להיווצר סביב ריכוזי מזון כמו עצים פורחים או בעונות שאינן בזמן הרבייה. ללורים לשון מיוחדת שבקצה מבנה דמוי מברשת המאפשר להם לאסוף צוף ואבקת פרחים. מינים רבים החיים על איים נמצאים בסכנת הכחדה, בשל הרס בית גידולם והחדרה לאיים של חולדות, הטורפות את הלורים, ביציהם וגוזליהם.

צפריית הלורים היא אחד מהמקומות המיוחדים המדגישים את הקשר בין האדם ובעלי החיים. כדי להשיג קרבה וקשר בלתי אמצעי עם התוכים יש לספק להם כבוד והערכה ולשמור עליהם. חווית הביקור בצפריה מקרבת את המבקרים לבעלי החיים מתוך אהבה וכבוד. כולנו מקווים שהחוויה תוביל לפעולה להגנה על בעלי החיים בטבע ושמירה על בית גידולם, כדי להבטיח את עתידם ושלומם. בצפרייה ניתן להאכיל את הלורים בנקטר מיוחד (כרוך בתשלום נוסף).

בעלי חיים במתחם:
חזרה ל״מה בגן״